Nu är det dags att skriva till er & dela med mig om mina tips på mat & dryck i min nya Blogg..

Varje dag kommer jag att lägga upp något nytt härligt tips på vad jag tycker är gott…

Idag blir det Schweinshaxe (kanonsvårt att stava till)…Vi är ju inne i oktoberfestival-mood, så som nuvunnen hemmamatlagare med kock som man, okej jag erkänner…Älskar jag fullständigt denna rätt. ”mit Sauerkraut und tysk potatissallad.

Efter ett besök på Turessons kött & Chark fick jag med mig 2 st jättestora fläskleg. Väl hemma placerade vi dessa 2 ”goingar” i souviden hela natten på 65 grader. Sedan blev det ett dopp i fritösen så själva svålen blev helt underbart ”knûsprig”, sista anhalten blev grillen…

Sauerkraut eller surkål (tycker att det låter bättre på tyska) kan man göra själv eller köpa vilket man vill. Jag köpte den tyska varianten och spetsade till den själv med mera vitt vin & salt och peppar. Den tyska potatissalladen gör jag så här: råstek skivad potatis, stek lök och blanda sedan allt på ett stort fat, häll över en dressing på olja, vitvinsvinäger, kapris, dijonsenap, salt, peppar & lite socker eller honung. Smaka av så du får den smaken på  dressingen du tycker om…Till detta drack vi en IPA från Westcoast Bryggeriet med inslag av exotiska frukter & en härlig beska.

Bon Appetit!